- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филм „Траг дивљачи“ на фестивалима у Москви и Визбадену

© Фото : ФЦС/ПромоФилм „Траг дивљачи“ на фестивалима у Москви и Визбадену
Филм „Траг дивљачи“ на фестивалима у Москви и Визбадену - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Пратите нас
Дебитански филм Ненада Павловића „Траг дивљачи“ уврштен је у главне такмичарске програме 45. Московског међународног фестивалa и 23. Филмскоg фестивала „goEast“ у Визбадену.
Пројекција у Москви заказана је за 21. април и биће уједно и међународна премијера Павловићевог филма, док ће у немачком граду Визбадену, овај ретро-трилер бити приказан у два термина - 30. априла и 1. маја.
Ненад Павловић, је са Ђорђем Милосављевићем и Димитријем Војновим написао сценарио, а на филму су радили директорка фотографије Бојана Андрић, монтажер Дејан Урошевић, композитор Филип Митровић, сценографкиња Јована Граховац Сујић, костимографкиња Момирка Баиловић и други.
Улоге тумаче Радивоје Буквић, Предраг Мики Манојловић, Нада Шаргин, Милош Тимотијевић, Драган Бјелогрлић, Милена Павловић, Јово Максић, Петар Зекавица, Мирко Влаховић, Филип Шоваговић, Борис Миливојевић.
„Траг дивљачи“ је премијерно приказан 15. септембра 2022. на отварању 15. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије – LIFFE, након чега је уследила и биоскопска дистрибуција.
На фестивалу у Визбадену биће приказан и филм Живојина Павловића „Довиђења у следећем рату“ из 1980. који је прошле године рестауриран и дигитализован од стране Словеначке кинотеке.
Планирано је да након пројекције, која је заказана за 1. мај, о филму свог оца говори Ненад Павловић.

У Визбадену и филм „Усековање“

У Визбадену се у истој конкуренцији биће приказан и филм Синише Цветића „Усековање“, који је на Московском међународном фестивалу учествао прошле године, када је овенчан наградом за најбољег редитеља, баш као и документарац „Флотација“, чије су ауторке Алесандра Татић и Елунед Зои Ајано.
На програму немачког фестивала биће и српске мањинске копродукције „Пробуди ме“ Марка Шантића и „Стриц“ Давида Капца и Андрије Мардешића, као и кратки српски филмови „Wire“ Ивице Миларића и „Пера не зна кад му се жена породила, а камоли нилски коњ“ Теодоре Арсић.
Московски међународни фестивал биће одржан од 20. до 27. aприла, а „goEast“ oд 26. априла до 2. маја.
Екипа филма Да ли сте видели ову жену и Марина Абрамовић у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
КУЛТУРА
Српски филм дочекан овацијама у Музеју МоМА у Њујорку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала