- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Избори корак у будућност, неопходно јединство

© Sputnik / Kirill Kalinnikov / Уђи у базу фотографијаИнформативни центар руске Централне изборне комисије
Информативни центар руске Централне изборне комисије - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин позвао је грађане да изађу и гласају на предстојећим председничким изборима, истакавши да ће резултати гласања утицати на развој земље у наредним годинама.

„Широм земље 15. марта биће отворена бирачка места, почеће тродневно гласање за председника Русије. Оно се у Русији одржава осми пут што потврђује поузданост главног принципа демократске државе а то је регуларност избора“, рекао је Путин у видео обраћању.

Путин је додао да је уверен да грађани схватају кроз какав тежак период пролази земља, са каквим се тешким изазовима суочава и да је стога потребно јединство.
Гласање је патриотски чин, навео је он и додао да пример за све треба да буду војници у зоно СВО који ће такође гласати.
„Русија има свој став о томе какву земљу градити и на који начин и кључно је не скренути са тог пута и остварити постављене циљеве. Избори су корак у будућност“, закључио је Путин.
Подсетимо, руски председник је рекао да је главни циљ украјинских напада на руске регионе да се грађани ометају у нормалном исказивању своје изборне воље.
Према његовим речима, до тих напада долази у исто време док Украјина трпи неуспехе на линији раздвајања и потребно им је да нешто покажу.
„Главни циљ је, у то нема сумње, да се, ако не осујете избори, оно бар да се грађани ометају у исказивању своје воље. То је прво. Друго је ефекат на информативном плану. Али, треће је да се добије нешто, некаква шанса, аргумент, адут у потенцијалном будућем преговарачком процесу: ми ћемо вама вратити ово а ви нама вратите оно“, рекао је Путин у интервјуу генералном директору „Русија севодња“, чији је део и Спутњик, Дмитрију Кисељову.
Избори за председника одржавају се 15-17. марта.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала