Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак: Представио сам нови компромис за питање динара /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпецијални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је данас да је на данашњем састанку представио компромисни документ у вези са питањем употребе динара на Косову и Метохији и додао да је било довољно простора да све стране објасне своје ставове.
„Састанак је завршен након што сам представио копмромисни документ у настојању да се премосте разлике. Бићу домаћин новог састанка након што добијем конструктивне коментаре“, написао је Лајчак на свом налогу на Иксу.
Директор канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић раније данас је изјавио да је Београд током данашњег састанка у Бриселу изнео предлоге за проналажење решења, али и истакао да Приштина не жели решење.
„Тешки и напети су били разговори, али су били директни што је добро. И ја и експерти смо имали прилику да изнесемо наше предлоге о идејама ЕУ и да решимо питање динара јер је Курти том одлуком угрозио опстанак српског народа. То мора хитно да се решава, у питању је постојање Срба“, рекао је Петковић.
Он је рекао да ће следећа рунда дијалога бити одржана 13. маја, пренео је Танјуг.
Данашњи састанак делегација Београда, Европске уније и Приштине у бриселу био је шеста рунда дијалога на којој се разговарало о једностраној одлуци Приштине да укине динарски платни промет на КиМ.
Претходни састанак на нивоу главних преговарача одржан је 18. априла у Бриселу, а Петковић је тада рекао да је Београд учинио апсолутно све у намери да пронађе решење поводом једностране и насилне одлуке Приштине да се укине динар и платни промет Србије на КиМ, али да Приштина не жели да се пронађе решење.
Бесник Бисљими - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
СРБИЈА
Главни преговарач Приштине у Бриселу: О новом Лајчаковом предлогу у наредних седам дана
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала