- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Преминуо „краљ намештаљки“ Велибор Џаровски

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Чувени естрадни менаџер Велибор Џаровски, ког су звали „краљ намештаљки“, који је, како је сам небројено пута поновио, наместио чак 80 мечева, преминуо је у 75. години, јавили су медији из Северне Македоније.
Џаровски је био један изузетно живописан и аутентичан лик. Не због тога што је био менаџер бројним естрадним звездама још седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, већ због тога што је међу првим почео с намештањем утакмица.
Па је тако с Велибором Џаровским било могуће да се једна рукометна утакмица заврши невероватним резултатом 0:0!
Његова највећа и најпознатија „намештаљка“ био је меч четрте македонске лиге Лескоец – Велгошти, који је, сада већ давне 1971. године, завршен резултатом 134:0!
Не, није грешка, и да добро сте прочитали! У фудбалу резултат који је „скројио“ популарни Џаро 134:0 и рукомет без голова.
Игор Дуљај - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
СПОРТ
Дуљајева порука: „Ви сте ти – то не сме да буде алиби“
Да, могуће је, е то вам је био Велибор Џаровски, „краљ намештаљки“, човек који је наместио око 80 мечева у разноразним спортовима и који је својевремено био менаџер Здравку Чолићу, Бијелом Дугмету, Миши Ковачу, Терези Кесовији и бројним другим певачима и певачицама.
Први меч који је наместио био је онај између Југококте и Тиквеша, за шта је Џаро платио 500.000 динара да све протекне онако како је баш он замислио.
Осим утакмица намештао је и фестивале, као и избор за мис. Био је изузетно харизматична особа, и маршал Тито га је волео и рекао да њега не дирају, је то што он ради, ради на један изузетно симпатичан начин.
Вест да је у 75. години после краће болести преминуо Велибор Џаровски потврдила је његова породица.
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
СПОРТ
У Црној Гори променљиво облачно с тучом!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала