- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пољска: НАТО треба да избегава да провоцира Русију

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаАнджеј Дуда
Анджеј Дуда - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
Пратите нас
Северноатлантска алијанса треба да избегава провокације против Москве приликом реаговања на инциденте, повезане са, према тврдњама Варшаве, наводним нарушавањем ваздушног простора чланица НАТО од стране Русије, изјавио је председник Пољске Анджеј Дуда у интервјуу листу „Вол стрит џурнал“.
„Сматрам да треба да избегавамо ситуације у којима би Русија могла да објави да је НАТО испровоцирао“, истакао је пољски лидер.
Он је одбио да одговори на питање новинара листа какав би могао бити одговор Варшаве и НАТО у ситуацији „ако би руска ракета проузроковала жртве у Пољској“.
Дуда је назвао „руском провокацијом“ случај када су, према тврдњама пољских власти, руске ракете ушле у ваздушни простор Пољске.

Шеф пољске државе је такође додао да су партнери из НАТО против пресретања ракета ван граница Алијансе, укључујући ваздушни простор Украјине.

Раније је заменик министра спољних послова Пољске Анджеј Шејна за радио РМФ24 изјавио да НАТО разматра могућност обарања ракета које прелећу у непосредној близини граница Алијансе.
Оружане снаге Пољске саопштиле су 24. марта да је забележено нарушавање ваздушног простора на граници са Украјином. Према тврдњама, радило се о руској крстарећој ракети. Према верзији пољске команде, ракету је, наводно, испалила руска авијација, а ракета је улетела у ваздушни простор Поске на подручју насеља Осердув у Лублинском војводству на граници са Украјином и напустила га након 39 секунди. Пољска војска није доставила доказе за ово саопштење.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала