- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Нема предуслова за преговоре са Кијевом, СВО се наставља

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
Пратите нас
Нема никаквих предуслова за преговоре са Кијевом због њиховог става о томе и зато се специјална војна операција наставља, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
"За сада у овом тренутку нема никаквих предуслова за преговоре, јер свима је добро позната позиција Украјини о неприхватању било каквих преговора. Зато се специјална војна операција наставља", рекао је Песков новинарима.
Портпарол Кремља је рекао и да је притисак Лондона био главни разлог због којег Кијев 2022. године није потписао споразум са Москвом на преговорима у Истанбулу.
"Знате да је документ био практично парафиран и свима је било познато на основу онога што су говорили учесници тих преговора са украјинске стране шта је тачно разлог због којег су Украјинци одбили да наставе преговоре и да заврше рад на документу. То је био директан притисак Лондона. О томе је говорио Давид Арахамија, све остало су спекулације. Предлажем да се усредсредимо на првобитне изворе", рекао је он.
Архивска фотографија, бивши британски премијер Борис Џонсон и председник Украјине Владимир Зеленски током Џонсонове посете Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
РУСИЈА
"Не потписујте ништа с Русима": Како је Џонсон спречио Кијев да прихвати захтеве Москве за мир
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала