- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Славен Дошло: Волео бих да играм руског јунака /видео/

© Sputnik / Спутњик СрбијаМаша Радовић и Славен Дошло
Маша Радовић и Славен Дошло - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2024
Пратите нас
Улогу бих одбио једино уколико мислим да је апсолутно неоправдана или нема никаквог смисла, каже у разговору за Спутњик глумац Славен Дошло.
"Чини ми се да код нас глумаца постоји то једно дубоко разумевање за људске различитости и различите људске појавности. Волео бих да добијем прилику да играм неке мало комплексније ликове. „Идиот“ би ми био јако занимљив", истиче Славен Дошло.
Гостујући у емисији „Маша и...“ миљеник млађе публике открио је зашто му је мјузикл омиљени жанр, колико је било захтевно бити водитељ најпопуларнијег музичког такмичења – избора Песме за Евровизију, али и хоће ли вештачка интелигенција преотети посао глумцима.
Дошла смо питали и колико данас уметност трпи због политичке ситуације у свету.
„Не знам да ли је икада уметност имала неку претерану слободу. Увек су уметници били ту да говоре ствари које нису нарочито пријатне политичким актерима или некаквом устаљеном друштвеном поретку. Просто, идеја уметности је да поставља питања. Питања су углавном непријатна, мислим за свакога ко не жели на неки начин да се мења, а с друге стране то је један парадокс јер апсолутно се све нон-стоп мења тако да та врста питања је неопходна. Е сад, свако је научио са тим да игра на овај или онај начин, али наравно да увек постоје одређени покушаји да се неке идеје које се не сматрају корисним пригуше и угуше“, објашњава глумац.
На питање шта публика то данас највише воли да гледа, наш саговорник одговара:
„Публика воли да гледа искреност. Публика воли да гледа нешто што их занима, нешто са чим се поистовећују и нешто што разумеју на неком нивоу који не мора да буде не знам какво откровење, али мора да буде нешто што је комуникативно у том смислу да је искрено потекло из уметника или те екипе која ће нешто да ради. Пре свега је у питању та нека искреност ових људи који производе уметнички садржај“.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“ је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовић у форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала