- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Глово“ у мају одлази из Словеније

© Sputnik / Лола ЂорђевићДостављач хране, илустрација
Достављач хране, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
Пратите нас
Шпанска компанија за доставу хране и других производа „Глово“ објавила је данас да ће 10. маја напустити словеначко тржиште.
Одлука је донета на основу поновне процене приоритетних инвестиција компаније, наводи се у саопштењу компаније, преноси агенција СТА.
„Глово“ је прецизирао да ће у Словенији обављати нормално своје услуге до 10. маја у 22 часа, док ће његов тим за корисничку подршку бити активан до краја маја.
Фирма је у Словенији крајем 2023. запошљавала 19 људи, а према писању словеначког Форбса, за њих ће покушати да нађе посао у другим филијалама „Глова“ или понуди надстандарне отпремнине.
Компанија „Глово“ је на словеначко тржиште ушла 2021. године када је преузела компанију за доставу хране „Ехрана“, и те године је остварила 3,8 милиона евра прихода и 2,4 милиона евра губитка, према јавно доступним подацима, пренео је Танјуг.
Годину дана касније приход је порастао на 4,3 милиона евра, али је и губитак повећан и достигао 3,2 милиона евра. Прошле године је „Глово“ забележио приход од 3,7 милиона евра и губитак од 2,2 милиона евра.
„Глово“ је основан у Барселони 2015. године и присутан је у јужној, централној, источној и југоисточној Европи, као у Африци.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала