- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Западни медији: Ако руска војска заузме Часов Јар, преузеће контролу над околним градовима

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаРуски војници у зони специјалне војне операције у Украјини
Руски војници у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
Пратите нас
Русија ће стећи контролу над најближим градовима након ослобођења Часовог Јара, објавио је „Шпигл“.
„Град се налази на стратешки важном брду између Константиновке и Бахмута. Иза њега је отворен простор. Ако Руси заузму Часов Јар, имаће контролу над градовима у околини“, наводи се у чланку.
Председника Украјине Владимира Зеленског упозоравају да ће Оружане снаге Украјине тешко успети да задрже град. Ако пређе под контролу руске војске, то може да успори њихово напредовање у Донбасу.

„Освајањем Константиновке, добиће приступ важној линији снабдевања у Донбасу. Она води до Краматорска и Славјанска ─ најважнијих одбрамбених позиција Украјинаца у региону, истиче „Шпигл“.

Прошле недеље је министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио да су украјинске снаге од почетка СВО изгубиле готово 500.000 људи. Он је истакао да сада руске јединице имају иницијативу дуж целе контакт-линије и настављају да потискују украјинске снаге.
Раније се главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски жалио на тежак положај украјинских снага на фронту. Према његовим речима, Русија је у значајној предности и активно напада дуж целе линије разграничења, што резултира тактичким успесима. Најважније тачке по Сирском су Ивановско и Часов Јар на краматорском правцу у ДНР. Украјинске снаге су у тешком положају и на красноармејском (раније покровском) и кураховском правцу.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала