Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кинески амбасадор: Посета Сија ново поглавље у српско-кинеским односима

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаСи Ђинпинг
Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2024
Пратите нас
Амбасадор Народне Републике Кине у Србији Ли Минг изјавио је данас да ће посета председника Си Ђинпинга Србији за неколико дана бити важна прекретница која ће отворити ново поглавље у историји српко-кинеских односа.
"Челично пријатељство Кине и Србије је дубоко. Последњих година, под руководством председника Сија и Вучића, кинеско-српски односи су на високом нивоу и постижу плодне резултате. Предсеник Си ће,на позив Вучића, поново посетити Србију за неколико дана, после осам година. Кинеска страна је спремна да искористи ту посету, да отвори ново поглавље у историји у српско-кинеских односа", рекао је Минг у обраћању након обиласка радова на изградњи комплекса ЕXПО 2027 и Националног фудбалског стадиона.
Он је истакао значај пројекат ЕXПО 2027 и захвалио се председнику Вучићу и Влади Србије на подршци коју је дао кинеским компанијама.
"То је велики међународни догађај који је изазвао светску пажњу. Председник Вучић му придаје велики значај и он је указао на нови правац економског развоја Србије. Народ Србије и региона са нестрпљењем очекује тај догађај", рекао је Минг.
Он је додао да је уверен да ће ЕXПО донети Србији три милиона туриста, инвестиције и нове могућности за развој односа Кине и Србије.
"Кина је последњих година стекла богато искуство у организовању међународних догађаја и спремни смо да сарађујемо са српским партнерима на реализацији тог модерног догађаја. Истовремено, позивамо наше компаније да покажу своје предности у изградњи таквих пројеката и да сарађују са српском страном", поручио је Минг, преноси Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала