- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Америчко прецизно оружје у Украјини немоћно пред руским средствима електронског ратовања

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Уђи у базу фотографијаПрипадници руске јединице за радиоелектронско ратовање на систему "борисоглебск 2"
Припадници руске јединице за радиоелектронско ратовање на систему борисоглебск 2 - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2024
Пратите нас
Руске снаге успешно уништавају америчко прецизно навођено оружје помоћу средстава за радиоелектронско ратовање, пише „Бизнис инсајдер“.
Представник Пентагона, кога цитира портал, истакао је да су руска средства за радиоелектронско ратовање уништила још једно америчко прецизно навођено оружје.

„Та муниција која је брзо произведена и послата Украјини је последња која је претрпела неуспех у борбама, што наглашава растући проблем супротстављања јефтиним руским тактикама ометања“, наводи се у материјалу.

У чланку се истиче да је заменик министра одбране Сједињених Америчких Држава за набавку и материјално-техничку подршку Вилијам Лаплант признао да нова верзија америчког високопрецизног оружја није успела да погоди руске циљеве делом због успешног рада средстава за радиоелектронско ратовање Оружаних снага Русије.

„Уколико ово оружје и не буде функционисало, неће бити прво америчко високо прецизно оружје које су осујетила средства за радиоелектронско ратовање”, закључује се у чланку.

Западни медији су више пута истицали ефикасност руских средстава за електронско ратовање. Лист „Њујорк тајмс” је писао да се ови уређаји успешно примењују за уништење украјинских дронова.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала