- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мадрид је плакао, а Надал осмехом сакрио сузе за крај /фото, видео/

© AP Photo / Manu FernandezРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2024
Пратите нас
Легендарни шпански тенисер Рафаел Надал изгубио је у осмини финала Мастерса у Мадриду од Чеха Јиржија Лехечке - 7:5, 6:4 и значио је то крај за великог Рафу на поменутом турниру. Био је то његов последњи меч у каријери у шпанској престоници, што је изазвало сузе на лицима бројних навијача, не и Рафе Надала који је све то замаскирао осмехом.
Тешко је било великом шампиону који ће се по свему судећи на крају ове сезоне повући из професионалног тениса, па се полако, али сигурно опрашта од једног по једног турнира.
Јасно је да је бујица емоција била виђена у његовом Мадриду, где га је на путу ка четвртфиналу зауставио мотивисани и разигирани Чех Лехечка, не препустивши му нити један сет после велике борбе, дуге два сата и три минута.
Играло се гем за гем у уводном сету, да би тек у 11. гему Чех, иначе 31. рекет планете успео да „украде“ Рафи сервис и да поведе.
Уследила је импресивна потврда брејка без изгубљеног поена за освајање сета.
Брејк који је узео Лехечка улио му је дозу самопоуздања, те је и други сет отворио „крађом“ сервиса и управо му је тај рани брејк био довољан да до краја сачува сопствени сервис и да слави са 6:4, па ће у четвртфиналу играти против Руса Данила Медведева који је избацио Казахстанца Александера Бублика с 2:0 у сетовима.
Тако се петоструки освајач трофеја у Мадриду Рафа Надал опростио од публике у „Магичној кутији“, а организатори су му приредили опроштајну церемонију, док на трибинама није било довољно марамица за све...
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
СПОРТ
Митровић се вратио на терен, а Милинковић-Савић „поцрвенео“
Наиме, са крова је спуштено пет платна са сликама Рафе Надала са његовим сликама с трофејом, а на првом је писало „хвала“.
И док је велики број навијача лио сизу, Надал се осмехом борио против истих, али је била јасно да му је изузетно тешко и да све то емотивно проживљава.
„Одлазим из Мадрида са много бољим осећајем него када сам долазио. Тешко је и замислити да се може направити неки успех са формом у којој се налази, али у спорту се ствари мењају јако брзо. Играћу у Риму, и то је посебан турнир за мене. Освојио сам га десет пут. Желим да одиграм још један добар турнир и верујем да могу да направи нешто“, рекао је Надал и захвалио се публици на изузетно емотивној ноћи.
„Бик с Мајорке“ поменуо је и Ролан Гарос, његов омиљени турнир, који је освајао рекордних 14 пута.
„Играћу у Риму и надам се да ћу имати више успеха него у Мадриду. Након тог турнира донећу одлуку о Ролан Гаросу. И даље нисам сигуран да ћу играти у Паризу. Ово је био посебан дан за мене. Рекао сам збогом Мадриду, али моја каријера се наставља“, закључио је освајач 22 гренд слем титуле, велики Рафаел Надал.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
СПОРТ
Алкарас и Синер победили – али су се поштено намучили
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала