- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Си Ђинпинг одговорио на писмо радника Железаре у Смедереву

© AFP 2023Железара Смедерево
Железара Смедерево - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2024
Пратите нас
Кинески председник Си Ђинпинг, који ће 7. маја допутовати у званичну посету Србији, одговорио је на писмо радника железаре ХБИС у Смедереву, охрабрујући их да дају нове доприносе кинеско-српском пријатељству, пренела је агенција Синхуа.
У писму датираном од понедељка, Си је подсетио да се током државне посете Србији 2016. године састао са радницима у Железари Смедерево и да је дубоко осетио њихову подршку обострано корисној сарадњи Кине и Србије, као и њихова велика очекивања за светлу будућност железаре.
Председник Кине је, како се наводи, из писма радника, сазнао да је заједничким напорима руководства обе стране и самих радника, железара добила нови изглед, пружајући снажну подршку развоју града Смедерева.
Велико је задовољство сазнати да је челичана брзо претворила губитке у добитке након улагања кинеске компаније, да загарантован посао има више од 5.000 радника, и да хиљаде породица уживају у мирном и срећном животу, рекао је кинески председник у одговору радницима смедеревске железаре.
Развој железаре, рекао је он, не може се постићи без посвећености и напорног рада радника, који су марљиво радили на брзом расту челичане и написали ново поглавље за челично пријатељство између Кине и Србије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала