- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фјодор долази у Србију!

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаЈемаљаненко и Путин
Јемаљаненко и Путин - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2024
Пратите нас
Један од највећих светских бораца, вишеструки шампион у комбат самбу и амбасадор ФИАС (Светске самбо федерације) Фјодор Јемаљаненко специјални је гост Европског првенства у самбу, које ће се од 9. до 12. маја одржати у Новом Саду.
Ради се о човеку кога сматрају једним од највећих ММА бораца у историји.

У питању је борац чије је борбе годинама здушно пратио сам Владимир Путин, а сам Федор није скривао фасцинацију ликом и делом свог председника. Неколико пута је Путин лично улази у ринг и давао одличја Јемаљаненку. Чак су неки писали да је Јемаљаненко практично постао и пријатељ са председником Путином.

Како су саопштили организатори, током посете Србији Јемаљаненко ће одржати предавање студентима новосадксог Факултета за спорт и физичко васпитање, као и показни тренинг учесницима Европског првенства и представницима различитих врста борилачких вештина.
Дан пре почетка такмичења чувени руски борац ће посетити Храм Светог Саве, после чега ће одржати конференцију за медије у Београду.
На Европском првенству у самбу очекује се учешће бораца из 30 земаља.
За такмичаре у комбат самбу Европско првенство ће бити један од квалификационих турнира за Светске игре које се одржавају 2025. године у Ченгдуу (Кина).
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2024
СПОРТ
Медведев у шоку после предаје: „Нога је одбила да ради“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала