- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићева златна „шуњалица“

© Фото : ФИБАНикола Јокић и Ерон Гордон
Никола Јокић и Ерон Гордон - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2024
Пратите нас
У трећој утакмици Денвера Нагетса и Лос Анђелес Лејкерса Николу Јокића у сенку је бацио његов саиграч Ерон Гордон који је био најбољи на паркету. За неке је Гордонова партија можда била изненађење, али за његове саираче далеко од тога, јер врло добро знају да је Ерон њихова „мирна лука“.
Откад су купили Ерона Гордона у марту 2021. године Нагетси никада нису изгубили ниједну реагуларну утакмицу против противника Западне конференције код куће у којој меч почињу и завршавају Јокић, Мареј, Мајкл Поретер јуниор и Гордон.
Колико је Гордон важан шраф Денвера видело се одлично у трећој утакмици са Лејкерсима у којој је уписао 29 поена, 15 скокова и три асистенције. Био је на паркету, а за то време погодио је 12 од 17 пута за два поена као и пет од шест пута са линије пенала.
Тако је са Јокићем ушао у историју јер се први пут у НБА лиги десило да двојица саиграча на једној утакмици забележе преко 20 поена, 15 скокова уз шут из игре преко 65 одсто.
Тимска игра и саиграчи су управо оно што је Гордон истакао као главни разлог за своје добре партије, посебно фуриозна закуцавања против Лејкерса.
„Ови момци су толико добри да играм са њима.Захтевају пажњу на офанзиви. На терену треба обављати своје задатке, обично сам на основној линији и вребам шансу“, рекао је Гордон.
Шест закуцавања имао је Гордон, али је са друге стране био феноменалан у игри без лопте. Генерално игра свестрано и деловало је да су Лејкерси морали да играју онако како Ерон каже.
У изузетно важним тренуцима био је сламка спаса за тим јер је проналазио саиграче и додавао им лопту.
Колико је његова улога битна зна и Јокић који неретко хвали свог сјајног саиграча.
„Невероватно је колико је прихватио своју улогу када је дошао код нас. Он зна да ће му свака утакмица бити другачија и то му одговара. Зна да ће бити ноћи када постигне 10 поена. Он зна да ће бити ноћи као вечерас у којима ће добити много контакта и невероватан је. Али он ради све што је потребно нашем тиму и наш тим не би био исти без њега“, објаснио је Јокић.
Често је Гордон и потцењен због Јокића када је реч о асистенцијама. Због своје свестраности има улогу првог центра после српског аса.
Иронија свега?
Радо је постао трећа и четврта опција са Нагетсима, јер је то оно што је потребно у њиховом нападу. Међутим, његова вредност на терену и ван њега је апсолутна за Денвер због његове способности да појача сјај Јокића и Мареја.
„Мислим да је Ерон Гордон био једноставно невероватан. Толико нам треба од њега. Треба нам да буде плејмејкер, дефанзивац,стрелац, скакач. Отишао је са терена са 12 од 18 са терена, а 5 од 6 са линије слободних бацања и играо је 41 минут. Вечерас смо много тражили од Ерона Гордона и он је испунио“, поручио је Мајкл Мелоун.
Гордон злата вреди за Нагетсе.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
СПОРТ
Награда коју је заслужио само Новак Ђоковић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала