- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Брансон одсвирао крај и послао Ембида на одмор – Милвоки није могао без Јаниса

© AP Photo / Matt SlocumЏоел Ембид
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2024
Пратите нас
Кошаркашки Њујорк Никса стигли су до четврте победе над Филаделфијом – 118:115 у плеј-оф серији, чиме су изборили пласман у наредну фазу, где их чека Индијана, која је такође са 4:2 у серији славила против Милвоки Бакса, а шести меч окончан је резултатом 120:98.
Прошлосезонски МВП Џоел Ембид и Џејмс Харден су на тај начин завршили своју овогодишњу причу и могу на рани одмор, на који их је послао маестрални Џејлен Брансон. Убацио је 41 поен и имао 12 асистенција, док је у претходна три меча такође био маестралан, убацивши 40, 47 и 39 поена.
Једноставно, Севентисиксерси нису имали решење за бека Никса који их је разбио и то у буквалном смислу те речи.
Ембид је од почетка једне изузетно напете серије играо јако „прљаво“. Ударао је ривале, газио их док су били на паркету, а на све то су „жмуриле“ судије и допуштале му да се тако понаша.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2024
СПОРТ
Тренер хвали младог Србина: „Настављам да гурам Николу напред“
Филаделфији није помогло ни што је Камерунац који је одјавио Француску и сврстао се под заставу Америке, убацио 39 поена уз 13 ухваћених лопти. Никси су на крилима распуцаног Брансона успели да дођу у гостима и до четврте победе и тако их елиминишу.
Идентичан сценарио, односно резултат био је и у двобоју Индијана Пејсерс- Милвоки Бакс. Врхунску кошарку демонстрирала су два сјајна тима, а боље се у том дуелу на четири добијена меча снашла Индијана.
Демијан Лилард био је најефикаснији актер шестог сусрета који је припао домаћину резултатом 120:98, али то није било довољно да се избегне убедљив пораз. Одсуство Јаниса Адетокумба због повреде листа испоставило се као ненадокнадиво, што су искосристили Халибартон, Сијакам и другови.
Топин је убацио 21 поен, имао је осам скокова, пратио га је Меконел са 20 поена, Тајрис Халибартон имао је дабл-дабл учинак од 17 поена и 10 асистенција, док је Мидлтон меч окончао са 14 убачених поена.
Управо ће се у полуфиналу састати Индијана и Њујорк.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала