- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црвени аларм који Новак мора да искористи

© AFP 2023 / VALERY HACHEНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић биће постављен за првог носиоца на Ролан Гаросу, након што је Карлос Алкарас испао у четвртфиналу Мадрида, док се други рекет света Јаник Синер повукао због повреде. Идентичан случај је и са Русом Данилом Медведевом, ког мучи повреда, па је јасно да је у тенису упаљен црвени аларм, што би највећи свих времена могао да искористи.
Новак се бори против година, ускоро ће напутини 37 и јасно је да му је све теже да парира далеко млађим ривалима, који су у успону и у пуној снази, али тренутно је на снази „црвени аларм“ јер је велики број тенисера из Топ 10 повређен и ровит, док је легендарни Рафаел Надал пред пензијом.
Јаник Синер морао је због повреде кука да се повуче из саме завршнице Мадрида како не би ризиковао погоршање повреде пред врхунац сезоне на шљаци и предстојећи гренд слем у Паризу.
Није хтео да форсира нити да запиње ни Карлос Алкарас ког мучи рука, те игра са стезником, па је попустио пред Русом Андрејом Рубљовом, али није био превише разочаран због таквог епилога. Најавио је да ће носити стезник на руци у Риму, као и да се радује новом сусрету са његовим највећим ривалом Новаком Ђоковићем.
Саша Илић, ЦСКА Софија - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2024
СПОРТ
Илић се опростио од Грка и спреман је за Русију: „Хвала из дубине срца“
У мору повлачења због повреда појавио се и проблем са Данилом Медведевом. Наиме, најбољи руски тенисер има проблем са препоном због чега је предао меч фантастичном Чеху Јиржију Лехечки, после првог сета који је Рус изгубио 6:4. Обратио се после тога физиотерапеуту после указане помоћи.
„Осећам се мало боље, али сам уплашен“, рекао је Медведев што су забележиле бројне камере," да би касниеј уследила предаја.
Превелики је улог за остатак сезоне, па ни Алкарас, Синер и Медведев нису желели било шта да ризикују, иза ћошка је Мастерс у Риму, а онда следи врхунац сезоне на шљаци и Ролан Гарос.
За разлику од поменутих, Новак Ђоковић поприлично је одмарао ове сезоне где још није играо финале, самим тим није освојио трофеј, а већ смо стигли до маја, што му се јако ретко дешавало током пребогате каријере.
Ипак, треба узети у обзир да Ђоковић има 37 година и да је дошао у период каријере када мора да бира турнире на којима ће играти, да му је фокус на Мастерсима и гренд слемовима, као што је некад био случај са Роџером Федерером.
Тако је српски и светски број 1, узео одмор да „напуни батерије“ после испадања у полуфиналу турнира у Монте Карлу, и сада свеж стиже са новим тимом у поход на Вечни град, где је у шест наврата подизао трофеј.
Зимоњић је и даље незванично заменио Горана Иванишевића, а Гебхард Фил-Грич је наследио Марка Паникија и поново ће бити задужен за физичку спрему Ђоковића.
Знајући Новака, потпуно је за очекивати да би у потпуности могао да искористи „црвени аларм“ који је упаљен у тенису и да би могао да искористи моментум да у потпуности преокрене сезону која је почела елиминацијом од Јаника Синера на Аустралијан опену у полуфиналу.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2024
СПОРТ
Чудесан преокрет Сабаленке против Рибакине – Медведев се повукао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала