- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Си: Кина подржава мировну конференцију коју би одобриле и Русија и Украјина

© Sputnik / Ирина Калашникова / Уђи у базу фотографијаПочасна гарда испред Јелисејске палате у Паризу
Почасна гарда испред Јелисејске палате у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
Пратите нас
Кина ће подржати сваку мировну конференцију о Украјини коју одобре и Москва и Кијев, изјавио је данас у Паризу кинески председник Си Ђинпинг.
'Позивамо све стране да наставе дијалог, да изграде међусобно поверење. Подржавамо идеју одржавања међународне мировне конференције коју би одобриле обе стране, и Русија и Украјина, и којој би присуствовале све стране, како би се разговарало о свим мировним иницијативама'', рекао је Си на конференцији за новинаре након састанка са француским колегом Емануелом Макроном.
Конференција о такозваној украјинској ''формули мира'' биће одржана у Швајцарској, при чему је руска амбасада у тој земљи потврдила да ''швајцарске власти нису послале Русији позив за конференцију''.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да су било какви разговори о Украјини без Русије бесмислени и да су, у ствари, ''преговарачки процес без сврхе'', док је министар спољних послова Сергеј Лавров рекао да неке земље које намеравају да учествују на скупу о Украјини планирају да то учине само како би објасниле бесмисленост одржавања таквог догађаја без учешћа Русије и на основу ултиматума.
Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
СРБИЈА
Си стиже у Београд – дочекују га српски мигови: Кинеску делегацију обезбеђиваће 3.400 полицајаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала