- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је поражена – али селектор и даље верује: „Борићемо се свим силама за Светско првенство“

© Sputnik / Валерий МельниковРукометна лопта
Рукометна лопта - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Рукометаши Србије поражени су у првом мечу баража за Светско првенство од селекције Шпаније резултатом 32:28, али Борис Ројевић, селектор српске репрезентације, није разочаран и верује да ништа није изгубљено је следи реванш у Новом Саду.
Нису имали среће рукометаши Србије приликом жреба и запало им је да се за место на Светском првенству боре против Шпаније што је изузетно тежак задатак, а могло се то и видети у првој утакмици ове две репрезентације.
Међутим, иако је Србија поражена није се избалмирала, борили су се до самог краја и због тога Борис Ројевић верује да његов тим може да поправи ситуацију у другом мечу који се 12. маја игра у Новом Саду.
„Јако сам задовољан приступом момака. Дошли смо са подмлађеним саставом, без шест-седам важних играча и пружити овакав отпор Шпанији заиста ме чини поносним. Да смо били мало стрпљивији код неких отворених шанси, био би још бољи резултат, али овај меч показује да смо на правом путу! Имамо још 60 минута у Новом Саду и борићемо се свим силама да победимо и изборимо пласман на Светско првенство, све је могуће. Позивам све навијаче да дођу у недељу да дају ветар у леђима овим момцима који заиста заслужују подршку и показали су да могу да се носе са једном рукометном силом каква је Шпанија“, рекао је Ројевић.
Оптимистичан и Лазар Кукић, српски репрезентативац, који је одиграо одлично у првом мечу.
„Активан је резултат. Мислим да смо изванредно одиграли прво полувреме, било је доста добрих елемената у игри, као и заједничка и тимска игра. Налазили смод оста добрих решења у нападу, али смо у другом полувремену посустали најпре у офанзиви у последњих 15-20 минута меча. Борба није изостала, не одустајемо, чека нас друго полувреме у Новом Саду и надамо се да можемо да победимо и преокренемо резултат у нашу корист“, истакао је Кукић.
Светско првенство у рукомету одржава се наредне године у Хрватској, Данској и Норвешкој.
Хоселу - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
СПОРТ
Бајка од милион и по евра: Пре две године навијао са трибина – сад одвео Реал у финале Лиге шампиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала