- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најбољи странац у историји НБА лиге долази из Србије!

© AP Photo / Jack DempseyНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Легендарни кошаркаш Чарлс Баркли рекао је да је Немац Дирк Новицки пре појаве Николе Јокића био најбољи странац у НБА лиги. На тај начин Американац је према мишљењу многих, погодио право у мету, јер је скромни момак из Сомбора променио историју америчке кошарке нестварним партијама и још импресивнијим бројкама.
Познато је да Чарлс Баркли, познат још и по чувеном цитату: „Што улазиш у фрку кад си слабији“, изузетно цени и поштује аса Денвер Нагетса Николу Јокића.
„Дирк Новицки је до Јокићеве појаве, био најбољи страни играч у НБА лиги икада“, изјавио је Баркли у подкасту коју води Шенон Шарп.
Наставио је Чарлс да образлаже због чега је то тако и зашто је Јокић испред популарног Диркенштајна који је водио Далас до шампионског прстена, баш као што је случај са Николом и Денвером.
„Да сте гледали утакмицу против Лејкерса када је Јокић имао 24 поена, 15 скокова и девет асистенција. Не бисте могли да верујете да је Гордон био тај који је забележио највећи број плеј-оф поена у каријери и највећи број скокова. А онда, погледате Јокићеву статистику и останете без речи. Свако ко је гледао, могао је да види најлакших 24, 15 и 9 у историји НБА лиге“, поентирао је Чарлс Баркли.
Подсетимо, Никола Јокић остварио је нестваран успех тако што је дошао до укупно треће МВП титуле НБА лиге. Да није покраден прошле године, имао би четири МВП награде у низу што никада никоме није пошло за руком.
Постоје различите интерпретације и поређења.
Неки кажу да је Арвидас Сабонис најбољи странац (или Европљанин) у историји НБА лиге, неко ће навести Дирка Новицког, Тонија Паркера, Пау Гасола, Дражена Петровића или Тонија Кукоча...
Али, Барклијеве речи добијају свакога дана све већу тежину.
Све је јасније да је Никола тај!
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
СПОРТ
Американац верује у „буђење“ српског аса: „Никола Јокић је као вештачка интелигенција“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала