Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Наша дужност је да не допустимо покушаје измене историје

© Sputnik / Лола Ђорђевић Ивица Дачић
 Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић честитао је свим грађанима Србије 9. мај - Дан победе над фашизмом у Другом светском рату.
“Дан победе је велики празник, симбол херојства и јединства народа, који буди, пре свега, снажна сећања на заједничку борбу против фашизма, највећег зла 20. века", навео је Дачић, саопштило је Министарство унурашњих послова.
После трагедије Другог светског рата, на идејама антифашизма, слободе, правде и мира, генерације наших предака су дословно спасле свет, окончавши рат и поставивши темеље за мир, обезбедивши нашу садашњост и будућност, истакао је он.
"Данашњи дан је и прилика да се суочимо са свим актуелним изазовима који могу да доведу у питање остварене благодети мира. Нажалост, суочени смо са покушајима релативизације злочина фашизма и изједначавања жртава и злочинаца, као и са идејама искључивости, мржње и нетолеранције чије је трагичне последице осетила генерација наших предака", рекао је Дачић.
Наша дужност је, како је нагласио, да не допустимо такве покушаје измене историје.
"Морамо остати посвећени очувању слободе и мира за које су они дали животе. Морамо, уједињени са свим пријатељима широм света, бранити наше заједничке вредности – слободу, демократију, безбедност, људска права, и борити се против нетрпељивости и мржње. Јер свако од нас носи велики терет одговорности пред будућим генерацијама”, закључио је Дачић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала