- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић обукао посебну мајицу и отворио душу: „Деки ми је дао слободу – могу само да кажем хвала“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Један од најзаслужнијих за стварање Николе Јокића био је Дејан Милојевић. Српски ас Декију је и данас веома захвалан, а о њему је говорио и на конференцији одмах по добијању МВП титуле.
Када је 17. јануара преминуо Дејан Милојевић, легендарни српски кошаркаш и тренер, многи су замерали Николи Јокићу што јавно не тугује за свјим кошаркашким оцем, пријатељем, особом коју је сматрао братом.
Међутим, Јокић је туговао на свој начин, а говорећи о великом Милоју отворио је душу на конференцији након што је по трећи пут у каријери постао МВП НБА лиге.
„Увек сам о њему говорио пријатељима, не у медијима. Он је био наш породични пријатељ. Он ми много више значи сада и значио ми је више у периоду када ми није био тренер. Он је увек био у мојој кући када је био овде, док је био у Голден Стејту, то је било стварно квалитетно пријатељство са пуно искрености између нас. Мислим да је Деки момак ког увек желиш да имаш уз себе као пријатеља, он је неко ко ће ти рећи како ствари заиста стоје, без лажи и покушаја да се ишта сакрије“, испричао је Јокић.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
СПОРТ
Најбољи кошаркаш света – Никола Јокић /видео/
Док је чекао да поново буде проглашен за најкориснијег играча најјаче кошаркашке лиге на свету Јокић је носио мајицу са натписом „Брате“ коју су направили кошаркаши Голден Стејта у Милојевићеву част.

„Носим ову мајицу сваки дан, то је врста традиције, посебно када сам у тренинг центру. Знаш, Деки је био момак који ми је дао слободу, показао ми је начин на који треба да радиш ствари, понашаш се, тренираш, вежбаш. Имао је позитивну енергију, имао је позитиван став. Знате, он је тип за ког можете само да видите на колико играча и људи је утицао. И, знате, имао је позитиван утицај на мене као што сам рекао, можда више сада као пријатељ, а онда када је био мој тренер. Али да, кошаркашки, дао ми је слободу и да радим шта год хоћу и веровао ми је, могу само да кажем хвала “, истакао је Јокић.

Милојевић је током боравка у Меги препознао и надоградио Јокићев таленат, а касније је тек постало јасно да је направио једног од највећих кошаркашких мајстора свих времена.
Никола и Наталија Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
СПОРТ
Јокићева најлепша МВП честитка: „Када одиграте карте како треба – све је могуће“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала