- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Никоме нећемо дозволити да нам прети, наше стратешке снаге увек у приправности /видео/

© Sputnik / Dmitry Astakhov / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин на 79. Паради победе у Москви
Руски председник Владимир Путин на 79. Паради победе у Москви - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Русија ће чинити све да не дође до светског сукоба, али нећемо никоме дозволити да нам прети. Наше стратешке снаге су увек у приправности, поручио је председник Русије Владимир Путин. Он је свим грађанима Русије честитао Дан победе.
Путин је у говору на Црвеном тргу подсетио да је судбина човечанства решавана у величанственим биткама које су одиграле код Москве, Курска, Севастопоља и других градова.
Наши очеви и дедови су заштитили домовину и уништили нацизам, ослободили народе Европе, рекао је Путин.
"У првим годинама Великог отаџбинског рата СССР се борила сама против нацизма, јер је читава Европа радила у корист Хитлера", напоменуо је он.
Како је додао, Русија никада није умањивала заслуге савезника у Другом светском рату и увек ће бити одана духу савезништва.
Данас, међутим, покушавају да искриве истину о Другом светском рату, јер истина смета онима који желе граде колонијалну политику на лажи, истакао је Путин.
"Реваншизам и изругивање над историјом, правдање нацизма - све је то део заједничке политике западних елита с циљем распиривања нових сукоба", рекао је он и додао да Русија одбацује претензије било које државе или алијансе на изузетност.
"Знамо чему води неумереност таквих амбиција", навео је руски председник и упозорио да Запад покушава да покрене нове сукобе у свету, међунационална непријатељства и да кочи суверене центре развоја.
Путин је рекао да земља преживљава тежак период, прекретницу и да судбина домовине зависи од сваког појединачно, као и да се треба равнати према поколењу победника из Другог светског рата.

"Сви учесници СВО су наши хероји, ми се клањамо пред вашом одлучношћу. Уз вас је читава Русија", поручио је руски председник.

Заједно ћемо осигурати слободну и безбедну будућност Русије, Дан победе уједињеује све генерације, поручио је Путин и говор завршио речима: "За победу! За Русију! Ура".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала