- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Приштина спречава дијалог са Београдом, а Запад је подржава у томе

© Tanjug / Филип КраинчанићКосовске безбедносне снаге
Косовске безбедносне снаге - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Самопроглашене косовске власти покушавају да спрече дијалог са Београдом и да избегну формирање Заједнице српских општина у покрајини, а Запад их у томе подржава, изјавио је заменик сталног представника Русије при ОЕБС-у Максим Бујакевич.
„Ситуација на Косову и Метохији наставља да деградира, што изазива дубоку забринутост. Учешће председника Србије Александра Вучића на седници Савета безбедности УН 22. априла, посвећеној косовском питању, наглашава озбиљност ситуације. Приштина учвршћује деструктивни курс усмерен на истискивање националних мањина које живе у покрајини“, рекао је руски дипломата.
Како је истакао, антисрпска политика коју води Приштина је „сложена“. Бујакевич је напоменуо да приштинске власти настоје да „на све начине спрече“ формирање Заједнице српских општина.
„Приштина стално омета преговоре и отворено говори да неће бити никаквог напретка док Србија не призна 'квазидржавност' Косова. Карактеристично је што такву тактику у потпуности подржавају САД и ЕУ које захтевају од Београда да де факто призна Косово“, поручио је Бујакевич.
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2024
СРБИЈА
Лавров: Циљ резолуције о Сребреници је да се сломе Срби јер су превише својеглави и самостални
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала