Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: ЕУ стратешко опредељење Србије које се неће мењати

© Tanjug / Раде ПрелићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је чланство у Европској унији стратешка и стална позиција Србије која се неће мењати у складу са дневном политиком.
Говорећи на свечаном пријему поводом прославе Дана Европе, коју је у Ботаничкој башти организовао шеф Делегације Европске уније у Србији Емануел Жиофре, Вучић је рекао да је то некада мање, а некада више популарно, али да се неће мењати.
"Верујем да и ми можемо да допринесемо, бар у неким стварима, ономе што је добро за Европу. Да, мислимо да припадамо Европи, мислимо да је Европа наша кућа и Србија ће бити на Европском путу, било то популарно или не. Некада је мање, некада је више популарно, али је то наша стратешка и стална позиција која се неће мењати у складу са дневном политиком", поручио је Вучић.
Додао је да се, у складу са том поруком, нада да ћемо имати и више добрих порука из Брисела у наредном периоду, пре свега што се тиче отварања даљих кластера, даљег напредовања Србије на Европском путу.
"А ми ћемо морати да се потрудимо да важне услове, реформске услове, испунимо и у погледу владавине права, слободе медија. Мислим да је важно да ми наставимо са нашим реформама и да испунимо оно што сте ви назвали условима и сигуран сам да ће влада Милоша Вучевића уложити огромну енергију у испуњавање тих задатака. А вама хвала што о Србији бринете, што Србију поштујете", рекао је Вучић.
Он је истакао да је важно да спроводимо реформе, да у многим областима не заостајемо за ЕУ, али да има још доста тога.
"Не желим да говорим, али чак и ако нисмо добри колико бисте ви волели, нити слушамо беспоговорно колико би можда било боље по нас, али верујем да гордост и ароганцију ви више, а ми мање, нисмо могли да оставимо по страни и да причамо о будућности и томе шта је пред нама", рекао је Вучић.
Он је у своје и име грађана Србије још једном честитао свима Дан Европе, као и грађанима Србије који желе да буду део Европе.
"Мислимо да припадамо Европи и бићемо на европском путу, то је наша стратешка и стална позиција коју нећемо мењати", рекао је Вучић.
Нагласио је да Србија изузетно поштује ЕУ и да желимо да јој се приближимо што је могуће пре.
"Наставићемо да радимо. И вама лично, драги Емануеле, много хвала на посвећености, много хвала на напорном раду, много хвала што понекад разумете и нашу каприциозност и хвала што се тако бескомпромисно залажете за бољу позицију Србије", рекао је Вучић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала