- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев „пребацио лоптицу“ Ђоковићу

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић и Данил Медведев
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, рекао је да је Новак Ђоковић главни фаворит за титулу на турниру у Риму.
Медведев брани трофеј у италијанској престоници и враћа се у праву форму после повреде коју је задобио прошле недеље.
„Мислим да је Новак Ђоковић главни фаворит за титулу, он је и први носилац, али и ја сам овде. Моја форма је у успону, у Монте Карлу сам одиграо неколико мечева, па стигао до четвртфинала у Мадриду. Добро се осећам, то је била лакша повреда. Надам се да ће све бити у реду“, навео је Медведев.
Због неиграња Јаника Синера и Карлоса Алкарас, Медведев је други носилац, тако да пре финала не може да игра против Ђоковића.
„Новак је на свим подлогама одличан, али је на шљаци најрањивији. Трава и тврди терени му највише одговарају, на њима је незаустављив. Вероватно би много више титула освојио на шљаци да није Рафаела Надала. Али то може да се каже и за Рафу, да би много више освојио на бетону или трави да није било Новака. Међутим, и поред тога што је најрањивији на шљаци, Ђоковић је успео да освоји три пута Ролан Гарос, два пута Монте Карло, неколико пута Рим... Све је то невероватно, Ђоковић је један од најбољих спортиста на свету“.
Иако је шампион, свестан је да није најбољи у Риму.
„Не осећам притисак због одбране титуле, али никада нисам одбранио ниједну.Тренутно сам други у АТП трци и то ме чини задовољним. Ако наставим да играм добро, на крају сезоне ћу се борити за једно од прва три места. Потпуно сам опуштен, али сам свестан да ће притисак због брањења трофеја у једном тренутку почети“.
Каже да му је прошлогодишњи тријумф променио поглед на шљаку.
„Раније сам мислио да не знам да играм на њој. Увек сам био несигуран да ли сам добро извео ударац. Сада много боље играм, то се видело и у Мадриду. Верујем да на овој подлози могу да остварим добре резултате“.
Ако буде побеђивао Данил би у четвртфиналу могао да игра против Рафаела Надала, наравно под условом да и он стигне дотле. Први ривал ће му бити Џек Дрејпер а у трећем колу би супарник могао да буде Хамад Међедовић, ако надигра Алехандра Давидовича Фокину.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала