- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историјска година црвено-белих

© AFP 2023 / ANGELOS TZORTZINISФудбалери Олимпијакоса
Фудбалери Олимпијакоса - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
Пратите нас
Само дан након што су кошаркаши Олимпијакоса победили Барселону и пласирали се Фајнал-фор Евролиге, велику победу остварили су и фудбалери истог клуба против Астон Виле, а она их је одвела у финале Лиге конференција. Осим тога грчки клуб европске трофеје јури још и у ватерполу и рукомету.
Историјски успешну сезону има Олимпијакос који се бори за титулу у чак четири спорта.
После пет утакмица кошаркаши грчког тима савладали су велику Барселону и тако се пласирали на Фајнал-фор. За финале Евролиге бориће се против Реал Мадрида, а прва утакмица игра се 24. маја.
Приредили су велико изненађење, али оно није било толико велико када се узме у обзир какво је стигло следећег дана.
Фудбалери Олимпијакоса приредили су спектакл против Астон Виле и славили су укупним резултатом 6:2, односно 4:2 у првом и 2:0 у другом мечу, Победа их је одвела у финале Лиге конференција што је прво европско финале у историји овог клуба.
Грци су на представника у финалу неког европског такмичења чекали још од 1971. године када је Панатинаикос играо против Ајакса у тадашњем Купу Европе.
Олимпијакос ће се у финалу борити против Фиорентине и то у Атини 29. маја.
Пре него што буде почела борба у Фајнал-фору, навијачи Олимпијакоса бодриће и своје рукометеше који су изборили финале ЕХФ Купа Европе. У двомечу ће се за титулу борити против Валуром 18. и 25. маја.
Када прођу рукометна, кошаркашка и фудбалска еуфорија на ред долази ватерполо. У овом спорту Олимпијакос је такође имао сјајну сезону. Ватерполисти грчког тима пласирали су се на Фајнал-фор Лиге шампиона које је на програму од петог до седмог јуна.
Бајерн Минхен Манчестер јунајтед полуфинале Лига шампиона 1999. година - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
СПОРТ
Немцима се поновила 1999. /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала