- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Штета! Србија после драме остала без Светског првенства

© Sputnik / Vladimir VyatkinРукомет
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2024
Пратите нас
Ништа од чуда у Новом Саду, остаје жал, јер је јако мало фалило... Рукометаши Србије победили су Шпанију - 25:22 (15:11), али нису успели да надокнаде минус од четири гола из првог меча баража и да се пласирају на Светско првенство 2025. године. Имао је Милош Кос шут за продужетак, али је голман Шпаније Перез де Варгас одбранио.
Орлови у дупке пуној новосадској дворани "СПЕНС", пред 6.000 гледалаца, нису успели да надокнаде заостатак из првог меча у Лалину, када је резултат био 32:28. Пала је Шпанија, али је тај један гол пресудио...
Тешко је било замислити, али је вера свакако постојала да изабраници Бориса Ројевића могу да „истопе“ четири гола заостатка у односу на први сусрет баража за пласман на Светско првенство, против силе каква је Шпанија.
Храбро су на паркет чувене новосадске дворане у којој се тражила карта више, истрчали српски рукометаши.
Позитиван приступ утицао је на то да од првог минута Орлови буду ти који диктирају ствари на терену и контолишу темпо. Ђукић је постигао први гол у мечу у 33. секунди, да би на истеку другог минута Кос дуплирао предност.
Константно је Србија имала између два и четири гола предности, јер је било 5:1, затим и 6:2, да би се на полувреме отишло са одличних 15:11.
Изабраници Бориса Ројевића били су на пола пута ка остварењу циља и сна. Само је требало наставити тако и још јаче и то је био једини прави пут који води на Светско првенство.
Први проблеми почели су да се јављају када су Шпанци брзим головима Алекса Дујшебајева и Данијела Фернандеза, као и Солеа пришли на 22:19 у 53. минуту. То је био резултат који води "фурију" ја Светско првенство, које ће бити одиграно од 14. јануара до 2. фебруара у три државе - Хрватској, Данској и Норвешкој.
Успели су Шпанци да у самом финишу да смање предност Србије и на два гола, да би све стало у последњи напад, када је Кос при резултату 25:22 шутирао за продужетак, али је шпански голман био одлично постављен.
Штета, на крају је Шпанију та која иде на Светско првенство. Али, треба напоменути да и даље није све изгубљено. Србија би од стране ИХФ-а могла да добије специјалну позицију и нађе се на Светском првенству.
Никола Миљковић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2024
СПОРТ
Тошић сјајан у Хокенхајму – Миљковић три места иза, Пуже најбржи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала