Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак: Решење за питање употребе динара на КиМ може се постићи уз компромис

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпецијални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Пратите нас
Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изразио је уверење да се привремено одрживо решење за питање употребе динара на Косову и Метохији може постићи, уз „флексибилност и компромис обе стране“.
„Касније ове недеље, угостићу главне преговараче Косова и Србије у разговорима са циљем проналажења одрживог привременог решења за оне на које утиче уредба Централне банке Косова (ЦБК) о готовинским трансакција. Сигуран сам да се споразум може постићи, али то ће захтевати флексибилност и компромис обе стране“, написао је Лајчак на друштвеним мрежама.
Он је најавио да ће претходно боравити у посети Финској, након „напорне недеље у САД“, где је, како је навео, имао важне, корисне и детаљне разговоре са званичницима Стејт департмента, Савета за националну безбедност и Уједињених нација.
„Поред тога, имао сам занимљиве разговоре са амбасадорима, у истраживачким центрима и са организацијама цивилног друштва. Непроцењиво је разменити ставове, разговарати о односу Европска унија - Западни Балкан и ускладити наше перспективе о ситуацији у региону“, закључио је Лајчак.
Нова рунда дијалога Београда и Приштине на нивоу главних преговарача, на којој ће се разговарати о проналажењу решења у вези са одлуком такозване Централне банке Косова о употреби динара, биће одржана у среду у Бриселу, изјавио је у понедељак портпарол Европске комисије Петер Стано.
Стано је на брифингу за новинаре у Бриселу рекао да ЕУ очекује да обе стране покажу флексибилност и спремност да постигну компромис.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала