- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић после дербија: „Изванредна утакмица – поносан сам“

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Пратите нас
Велика борба, преокрети и прави кошаркашки спектакл приредили су играчи Црвене звезде и Партизана у Пиониру, због чега је разумљив и утисак Жељка Обрадовића, тренера црно-белих, који је после меча истакао да је утакмица била изванредна и да су одлучили детаљи.
Црвена звезда савладала је Партизан у првој утакмици финалне серије АБА лиге резултатом 85:82 после узбудљиве и напете завршнице.
Осим што је истакао да је био задовољан игром и поносан на своју екипу, Жељко Обрадовић на конференцији је поменуо и стиуацију која се догодила у финишу када је стао сат током једног напада.
„Изванредна утакмица, одлучили су детаљи, честитам Звезди на победи. Поносан сам на приказано на паркету, то сам рекао и момцима у свлачионици. Настављамо са борбом. Ако у завршници меча, у последњем нападу, стане сат, то није нормално и неко би морао да поведе рачуна о томе“, нагласио је тренер Партизана.
Инцидената није било због чега је послата једна лепа слика, а Обрадовић је причао и о навијању.
„Атмосфера? Већ смо навикли на то. Вређање у старом стилу, али морамо да се навикнемо на то. Овако, слика је била лепа јер је дворана била испуњена до последњег места“, рекао је Обрадовић.
Трофејни српски стручњак одрадиће са својим тимом анализу, али сматра да је су црно-бели одиграли одличну утакмицу због чега нема превише тога да им замери.
„Морамо да направимо анализу, рекао сам да су детаљи решили питање победника, треба ће нам нова енергија. Нокаут фаза је чудна, имамо велике паузе пре финала, па пет утакмица у десетак дана. Ја сам за опцију два, али то је ствар договора. Да ли могу да подигнем екипу? Нема потребе то да радим, јер су момци одиграли одлично, против одличног тима“, закључио је Жељко Обрадовић.
Следећи меч финалне серије игра се 15. маја такође у дворани „Алексаданар Николић“.
Никола Топић  - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
СПОРТ
Сферопулос открио: Топић повредио исто колено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала