- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић: Много, баш много смо промашили

© Фото : АБА лига / Цедевита Олимпија / Алеш ФевзерЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2024
Пратите нас
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је после другог везаног пораза његове екипе од Црвене звезде (80:73) у финалној серији плеј-офа АБА лиге, а укупно петог у низу од вечитог ривала у свим такмичењима, да не жели да прича о евентуалној мајсторици.
Он је навео да размишља само о трећој утакмици која је на програму у недељу од 20.30 у Арени.
„Честитам Црвеној звезди на заслуженој победи, стекли су велику предност у финалној серији. Дуго смо били у утакмици, држали се одлично, али смо у неким ситуацијама промашили много отворених шутева, а имали смо и неке брзоплете реакције. Дозвољавали смо Звезди превише лаких поена, у првом полувремену смо три пута правили кош-фаул", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.
Тренера Партизана упитали су и шта је неопходно да се Партизан врати у финалној серији и стигне до евентуалне пете утакмице.
„Нећемо да причамо о петој утакмици, пред нама је трећа у којој ћемо покушати да променимо оно што је било лоше и победимо пред нашим навијачима. Играчима ништа не замерам, нисмо имали хладну главу, превише смо промашили отворених шутева и то нас је коштало", додао је Обрадовић.
Имао је и опсервацију на партију капитена Кевина Пантера који је поново подбацио.
„Да ли је моменат да се на одговорност позове Кевин Пантер? Анализираћемо утакмицу, али ја увек верујем својим игачима. Некада одиграте добро, некада не. Морамо да останемо заједно и да се боримо до краја. Понављам још једном, промашили смо, много, баш много шутева из отворених позиција. Фокус је на наредном дуелу, очекујем да концентрација буде на жељеном нивоу, очекујем да будемо много ефикаснији у ситуацијама када направимо отворену позицију“, нагласио је Обрадовић
Честитао је Обрадовић домаћину на атмосфери, утакмица пред 7.867 навијача Звезде је протекла без инцидената.
„Честитам Црвеној звезди и њеним навијачима на феноменалној атмосфери и подршци њиховој екипи, а ове увреде које су уобичајене то ће новинари апострофираати. Ја ћу апеловати на наше навијаче да никога не вређају и да бодре наш тим у чему су најбољи", закључио је Обрадовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала