- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Иванишевић о Ђоковићу: „Новак је био сит мене – а и ја њега“

© AFP 2023 / AELTC/BOB MARTINГоран Иванишевић и Новак Ђоковић
Горан Иванишевић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић завршио је сарадњу са Гораном Иванишевићем, а сада је хрватски тренер говорио о раду са најбољим тенисером у историји. Каже да је дошло до замора, али и да су њих двојица остали у најбољем односу, пријатељском.
Како је дошло до растанка?
„Знао сам да то време долази. Новак је већ био сит мене, а и обратно. Односи једноставно дођу до краја, мада смо се ми разишли као пријатељи. Није било свађа и увек ћемо остати пријатељи“, рекао је Иванишевић.
Потом и додао:
„Новак је постигао све те успехе, а ја сам му мало помогао. Била је то велика част и одговорност тренирати таквог генија. Није увек било лако. Било је проблема са пандемијом, дисквалификацијом на УС Опену и инцидентом у Мелбурну. Заиста је било компликовано“.
Иванишевић је дебитовао као Ђоковићев тренер на Вимблдону 2019. године, када је Ђоковић спасао две меч лопте против Роџера Федерера у финалу.
Сада даје добре шансе Ђоковићу за Ролан Гарос, упркос раном испадању на турниру у Риму.
„Испадање у Риму није битно. Грен слем турнири су другачији. Ако буде психолошки спреман, освојиће Гарос. Мислим да ће бити мотивисан. Новак се никада не предаје. За њега су грен слемови најважнији и увек нађе начин да победи“.
Говорио је и о својој улози у Ђоковићевим победама.
„Новак је увек имао одличан сервис, али је био потцењен због других удараца. Радили смо на бацању лоптице и јачању другог сервиса. Такође смо вежбали волеје. Новак ме је ангажовао из посебних разлога, а не само да правим гужву“, закључио је Иванишевић.
Београдска арена алтернативна болница - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2024
СПОРТ
Београд има шансу да поново буде домаћин Фајнал фора Евролиге!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала