- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Амерички обавештајац: Ни сами „последњи Украјинци“ нису спремни да се боре до последњег Украјинца

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOVУкрајински војници у рову
Украјински војници у рову - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
Пратите нас
„Последњи Украјинци“ и сами нису спремни да се „боре до последњег Украјинца“, упркос таквој спремности Зеленског и Запада, они се предају и повлаче, изјавио је за Спутњик пензионисани обавештајац америчке поморске пешадије и војни аналитичар Скот Ритер.
„Оно што је сада занимљиво је видети да чак и међу најфанатичнијим украјинским борцима – пук ‘Кракен’, 3. јуришна бригада, борци ‘Азова’ (терористичка организација забрањена у Русији) – чак ни они не желе да се боре ‘до последњег Украјинца’. Они се предају, повлаче се, почињу да схватају да се овај рат не може добити и не желе да гину. Стога, иако се (председник Украјине Владимир) Зеленски и Запад чине спремни да се боре до последњег Украјинца, последњи Украјинци не желе да умиру“, рекао је Ритер.
Према његовим речима, ускоро ће све више украјинских војника бацати оружје и предавати се, јер схватају да Украјина нема шансе да победи.
Инаугурација председника Русије Владимира Путина - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
РУСИЈА
Путин: Запад преварио Русију, морамо да видимо коме да верујемо, ултиматуми неће проћи
Он је нагласио да је „рат до последњег Украјинца“ увек био слоган Запада, његов циљ и задатак. Западни „савезници“ Кијева дозвољавају Украјинцима да гину на бојном пољу, тврдећи да ће то помоћи да се „нашкоди“ Русији, док сам НАТО не трпи губитке. Речи о „рату до последњег Украјинца“ не чују се само од Зеленског, већ и од европских политичара, америчких сенатора, па чак и од генералног секретара НАТО-а, додао је Ритер.
„Наставком овог сукоба, без обзира на признање да украјинска војска нема довољно снага за победу, све што Украјинци раде је осуђивање десетина хиљада, ако не и стотине хиљада других Украјинаца на смрт или рањавање на овом бојном пољу. Али у овом тренутку, Украјинци не могу ништа да ураде да промене исход. Могу да мобилишу колико хоће људи, али не могу ни да их обуче, ни да их наоружају, не могу да их мотивишу“, оценио је он.
Осим тога, Ритер је подсетио да Оружане снаге Украјине имају заиста озбиљан проблем са људством.
Према његовим речима, сада украјинска војска уводи у игру своје последње резерве, а на бојно поље такође се пребацују личне јединице начелника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирила Буданова (стављен на списак терориста и екстремиста).
Лансирања ракета на објекте војне управе Украјине - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2024
Специјална операција у Украјини
Руске снаге су ноћна мора Кијева: Западни медији о ситуацији у Украјини
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала