Сукоби у Америци током првомајских протеста

© AFP 2023 / JOSH EDELSONПротести у САД
Протести у САД - Sputnik Србија
Пратите нас
У два града на северозападу САД, Сијетлу и Портланду, синоћ је дошло до сукоба између полиције и учесника првомајских протеста, који су тражили већа права радника и миграната, као и окончање полицијске бруталности.

Полиција у Сијетлу је навела да су демонстранти обучени у црно бацали каменице и француске кључеве на полицајце, при чему су повређена тројица полицајаца, од чега двојица теже, пренела је агенција АП.

Дан рада 1, мај у Немачкој - Sputnik Србија
Сукоби у Грчкој, Немачкој и Турској

Полиција је на то одговорила бацивши бибер-спреј и ухапсивши шест људи, а у сукобима је оштећено више десетина аутомобила, наводи се у полицијском саопштењу.

„Ово више нису демонстрације, претвориле су се у нереде“, изјавио је полицијски капетан Крис Фаулер, задужен за одржавање реда на том догађају, а градоначелник Сијетла је рекао да ће полиција заштитити грађане и имовину и да ће „хапсити када то буде неопходно“.

Полиција града Портланда, у савезној држави Орегон, саопштила је да су демонстранти синоћ бацали столице и разне друге предмете на полицајце. Један полицајац је нападнут, после чега је одвезен у болницу.

Портландска полиција је током нереда привремено затворила мост преко реке Виламет и бацила бибер-спреј на демонстранте у тренутку кад су учесници марша поводом Међународног празника рада скренули са најављене руте у центру града.

Осим Сијетла и Портланда, мирне демонстрације су одржане у више америчких градова, од Минеаполиса на северу до Окланда у Калифорнији на западу САД.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала