Санкт Петербург: На форуму и америчке и немачке компаније

© Sputnik / Alexei DanichevСанкт Петербург, форум
Санкт Петербург, форум - Sputnik Србија
Пратите нас
Број компанија које ће учествовати на Међународном економском форуму који ће, од 18. до 20. јуна, бити одржан у Санкт Петербургу је у сталном порасту, изјавио је данас гувернер тог града Георгиј Полтавченко.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу одржава се сваке године од 1997. године, а манифестација окупља шефове држава и влада, руководиоце највећих компанија, као и најугледније економске стручњаке из целог света.

„Недељу дана пре почетка форума 5.072 учесника је потврдило свој долазак, што је више него што смо имали прошле године. У порасту је и број компанија, као и менаџера који ће учествовати“, истакао је гувернер.

Он је напоменуо да ће на форуму бити присутни представници компанија из САД, Немачке, Велике Британије, Италије, Финске, Француске, Швајцарске, Канаде, Јужне Кореје и Уједињених Арапских Емирата.

„Посао је посао. Политичке разлике не утичу пуно на посао. На форуму ће учествовати америчке компаније BCG  и ’McKinsey & Company‘, док ће од немачких учествовати ’Metro AG and TUI AG‘“.

Полтавченко је истакао да за овогодишњи форум влада велико интересовање из Кине и других земаља БРИКС-а, као и из земаља југоисточне Азије.

На прошлогодишњем економском форуму у Санкт Петербургу било је присутно више од 4.700 учесника из 73 земље.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала