Русија победила САД у информативном рату

Пратите нас
Анализирајући догађаје који се тичу односа са јавношћу, портал „Everything PR“ је констатовао да се руска тачка гледишта, уз мање расходе, у светском информационом простору прихвата као чвршћа и убедљивија од позиције Вашингтона.
Радио Спутњик - Sputnik Србија
РТ и Спутњик изненадили уљуљкане западне медије

„Можда за Русију раде талентованији стручњаци, или је правда на њиховој страни, или су америчке бирократе, како то често бива, једноставно некомпетентне? Правог одговора на то питање нема, али се нешто може признати да је ово тачно: амерички Радиодифузни савет (ББГ), који контролише делатност многобројних америчких медија, показује потпуну некомпетентност“, пише аутор.

Примећено је да је пре неколико месеци много буке изазвао шеф ББГ, који је означио телевизију РТ као највећу претњу по Вашингтон, раме уз раме са ДАЕШ-ом.

„Чак и ако Сједињене Америчке Државе не деле позицију са Русијом када се ради о одређеним питањима, то није разлог да се друга супердржава стави у исти ред са терористима који убијају невине људе свуда по свету“, констатује портал који се бави вестима из области односа са јавношћу.

Америчка пропаганда - Sputnik Србија
Ако затворимо РТ и Спутњик, зашто не и Би-Би-Си?

Према аутору чланка, амерички Радиодифузни савет посебно је забринут због чињенице да у пи-ар борби Вашингтон губи од Москве.

„То делимично може да буде повезано са чињеницом да америчка влада заузима крајње недоследне позиције у целом низу питања. У најбољем светлу није се показала ни Хилари Клинтон, која је недавно позвала на стварање зоне забране лета изнад подручја на ком Путин бомбардује ДАЕШ“, сматра аутор.

Можда управо у неразумној америчкој спољној политици треба тражити узроке руских победа у информативном рату.

Маргарита Симоњан: Пољска нас, нажалост, није изненадила. Жао нам је што људи који затварају станицу која емитује програм другачијег садржаја настављају да верују да живе у демократији. - Sputnik Србија
Маргарита Симоњан: Идеја о затварању РТ и Спутњика — забавна

„Укупан буџет РТ за 2016. годину је 19 милијарди рубаља, тј. око 200 милиона долара. Колико за исти тај период намерава да потроши ББГ? 751,5 милиона! Сједињене Државе за програм издвајају скоро четири пута више него Русија, па опет Кремљ има већи утицај на јавно мњење у свету“, описује ситуацију аналитичар портала.

Према његовом мишљењу, управо то и јесте демократија.

„Русија је извојевала чисту и поштену победу, и време је да амерички политичари престану да се жале и упоређују ефикасну пи-ар машинерију са терористичком организацијом“.

„Ако се узме у обзир који новац се врти у медијској индустрији, при чему се већином ради о приватним медијима, који у САД имају исти став о спољнополитичким питањима као и власт, постаје јасно да су средства која издвајају руске власти само кап у мору“, наводи се у чланку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала