Командант Хезболаха погинуо током напада у Сирији

© Sputnik / Iliya Pitalev / Уђи у базу фотографијаДамаск, Сирија
Дамаск, Сирија - Sputnik Србија
Пратите нас
Врховни војни командант Хезболаха Мустафа Бедредин погинуо је у експлозији у сиријској престоници Дамаску, саопштила је данас та шиитска паравојна организација.

Мета напада била је једна од база Хезболаха у близини аеродрома у Дамаску, тврди та група, чије је седиште у Либану.

У експлозији је повређено још неколико особа, додаје Хезболах, истичући да је у току истрага о томе да ли је експлозија последица ваздушног, ракетног или артиљеријског напада, наводи АП.

Сателитска антена, снимљена у немачкој обавештајној агенцији БНД у јуну 2014. - Sputnik Србија
Светска обавештајна служба — фикција или реалност?

Телевизијска станица „Мајадин“, чије је седиште у Бејруту, а која је блиска Хезболаху, јавила је да је Бедрeдин погинуо у ваздушном нападу Израела, али је касније повукла тај извештај.

Портпарол израелске војске одбио је да коментарише те наводе, пренео је Ројтерс.

Бедрeдин је био један од четири особе којима је у Хагу суђено у одсуству за убиство бившег либанског премијера Рафика Харирија.

Његова смрт један је од највећих удараца тој паравојној организацији од када је 2008. године убијен њен претходни командант Имад Мугније у бомбашком нападу у Дамаску.

Бедредина (55), који је био је један од највише рангираних званичника те групе, америчка влада сматрала је одговорним за војне операције Хезболаха у Сирији, где се група бори уз сиријског председника Башара ел Асада.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала