Експлозија у авиону „Египат ера“ — да или не

© REUTERS / Egyptian MilitaryДелови авионског седишта. Олупина авиона авио-компаније Египат ер који се срушио у Средоземно море
Делови авионског седишта. Олупина авиона авио-компаније Египат ер који се срушио у Средоземно море - Sputnik Србија
Пратите нас
Људски делови тела, пронађени након пада авиона египатске авио-компаније „Египат ер“ у Средоземном мору, указују да је у летелици дошло до експлозије, услед чега је авион пао, изјавио је египатски стручњак за форензику. Међутим, шеф египатске форензичке службе је демантовао овакве извештаје.
Пилот гледа из кокпита током операције потраге за авионом Египат ера који је нестао у Средоземном мору - Sputnik Србија
Египат: Авион „Египат ера“ није нагло скренуо

„Све што је објављено у вези са тим је потпуна неистина и пуке претпоставке које нису потекле од форензичке службе“, рекао је шеф те службе Хешам Абдел Хамид, пренео је Ројтерс.

Медији су раније данас пренели изјаву стручњака за форензику да људски делови тела, који су пронађени након пада авиона египатске авиокомпаније „Египат ера“ у Средоземном мору, указују да је у летелици дошло до експлозије услед чега је авион пао.

Тај стручњак је део египатског тима истраживача и лично је прегледао остатке тела жртава у мртвачници у Каиру, а желео је да остане анониман јер није овлашћен да износи детаље, пренела је агенција АП.

Он је навео да је свих 80 пронађених делова тела, који су допремљени у Каиро, мало и да „нема ниједног читавог дела тела, као што је рука или глава“, преноси Танјуг.

„Једино логично објашњење јесте да је у авиону дошло до експлозије“, закључио је он.

Авион „Египат ера“ са 56 путника и десет чланова посаде, који је летео на линији Париз—Каиро, срушио се прошлог четвртка у Медитеран.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала