САД: Убијен један од лидера Нусра фронта

© AP Photo / Leslie Pratt, US Air ForceАвион америчког ваздухопловства МКу-9 Рипер
Авион америчког ваздухопловства МКу-9 Рипер - Sputnik Србија
Пратите нас
Пентагон је у уторак потврдио да је америчка авијација извршила нападе на лидера Нусра фронта Абу Фараџа ел Масрија и да војска процењује резултате операције у Сирији.
Црква свете Богородице - Хасака - Sputnik Србија
Најмање 22 особе погинуле у терористичком нападу на свадби у Сирији

У понедељак је портпарол америчког Министарства одбране Метју Ален изјавио да је америчка војска гађала „истакнутог члана Ал Каиде“.

Ранији извештаји навели су да је виши лидер Џабхат Фатах ел Шама, бивши Нусра фронт, огранак Ал Каиде, Абу Фараџ Масри погинуо током напада у сиријској провинцији Идлиб.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и амерички државни секретар Џон Кери најавили су 9. септембра нови план за сиријски сукоб. Договор о прекиду ватре касније је прекинут бројним нарушавањима, што је резултирало у интензивирању борби владиних снага и терориста у Алепу. Сиријска влада касније је објавила крај режима прекида ватре, а Русија је саопштила да Сједињене Америчке Државе нису успеле да испуне своје обавезе и раздвоје терористичке групе од умерене опозиције.

Сирија се од 2011. налази у грађанском рату у којем се снаге одане сиријском председнику Башару ел Асаду боре против бројних опозиционих група, као и терористичких формација као што су ДАЕШ и Нусра фронт.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала