Експлодирала бомба близу италијанске амбасаде

© REUTERS / HANI AMARAИталијанска амбасада у Триполију
Италијанска амбасада у Триполију - Sputnik Србија
Пратите нас
У близини недавно отворене амбасаде Италије у либијској престоници експлодирао је аутомобил у коме је била постављена бомба, а полиција је у остацима аутомобила пронашла два угљенисана тела, саопштили су званичници, преноси Ројтерс.
Полиција у Бриселу, Белгија - Sputnik Србија
У Бриселу откривена бомба поред зграде Турске федерације

Експлозија се десила у суботу увече на 350 метара од италијанске амбасаде, а у том кварту налазе се и амбасада Египта и Министарство планирања. Извештач Ројтерса са лица места казао је да су све околне улице биле блокиране након експлозије и да је присутан велики број полицајаца.

За сада нико није преузео одговорност за постављање бомбе, а на сајту организације Црвени полумесец објављено је да није познат идентитет особа које су пронађене у колима.

Како се наводи, у експлозији су штету претрпела и кола која су се налазила у близини.

Италија је прва западна земља која је поново отворила амбасаду у Триполију, након сукоба у Либији 2014. и 2015. године, када су се многе стране амбасаде повукле из те земље.

У Триполију се налази велики број супарничких милитаристичких група, а Италија подржава Владу националног јединства (ГНА).

У том граду ДАЕШ има своју ћелију, која је раније била позната по нападима нарочито на стране амбасаде.

Због отварања амбасаде Италије у Триполију, раније су у источној Либији одржани протести присталица опозиционе владе, који се противе ГНА.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала