Британска влада у хаосу због јареће коже!

© AP Photo / Dominic LipinskiКраљица Елизабета II поздравља Терезу Мeј у Бакингемској палати у Лондону
Краљица Елизабета II поздравља Терезу Мeј у Бакингемској палати у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Краљичин говор, којим се традиционално отвара британски Парламент и излаже законодавни програм, одложен је на неколико дана.

Говор краљице Елизабете Друге, који заправо саставља влада, заказан је за 19. мај, али је одложен пошто конзервативци са северноирском Демократском унионистичком партијом преговарају о подршци мањинској влади, пошто су на прошлонедељним изборима изгубили апсолутну већину, јавио је Би-Би-Си.

Џереми Корбин - Sputnik Србија
Како је Џереми Корбин победио дух Тонија Блера и зашто је то добро за Србију?

Лабуристи су оценили да отказивање церемоније, која се иначе планира месецима, показује да је влада премијерке Терезе Меј „у хаосу“.

Би-Би-Си наводи да је један од разлога отказивања говора то што мора да буде написан на пергаменту од јареће коже, коме треба неколико дана да се осуши и да то не би могло да буде готово на време с обзиром на преговоре торијеваца са северноирским унионистима.

Због планираног краљичиног говора 19. јуна, британски министар за преговоре о изласку из Европске уније Дејвид Дејвис рекао је да ће бити одложен званичан почетак преговора о „брегзиту“ који је такође заказан за тај дан.

Дејвис је за „Скај њуз“ рекао да би преговори могли почети следеће недеље, али свакако не у понедељак.

 

РТРС    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала