Немци решавају проблем: Посета Приштини због кашњења сатова у ЕУ

© Fotolia / MaskaRadЖелезнички сат
Железнички сат - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачки изасланик Клаус Тепфер боравио је у Приштини у оквиру напора за решавање енергетског проблема, који је изазвао кашњење електричних сатова у ЕУ.
Сатови који приказују временске зоне - Sputnik Србија
Невероватан разлог кашњења сатова у Европи: Има везе са Србијом и струјом

Бивши немачки министар за заштиту животне средине разговарао је са косовским премијером Рамушом Харадинајем, који је обећао сарадњу у вези са тим питањем, саопштено је из кабинета косовског премијера.

„Харадинај је од међународне стране, али и од Владе Србије затражио спровођење Бриселског споразума о енергетици, који представља коначно решење проблема у енергетици“, наводи се у саопштењу.

Електромрежа Србије објавила је прошле недеље да је системска фреквенца електричне енергије у континенталној Европи била умањена због недостатка од 113 гигават сати електричне енергије, а узрок том недостатку је константно одступање од програма рада од стране КОСТТ (косовске електромреже) у периоду јануар-фебруар 2018. године.

ЕМС је нагласила да је КОСТТ од 3. марта престао са неовлашћеним преузимањем електричне енергије, након притисака од стране релевантних институција, те је повећање одступања синхроног времена заустављено.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала