Потребан Херкул: Русија спремна да очисти индијску свету реку

CC0 / Yolanda / Река Ганг
Река Ганг - Sputnik Србија
Пратите нас
Руске компаније су спремне да учествују у пројекту чишћења свете индијске реке Ганг, саопштила је председница међународне Алијансе за стратешке пројекте БРИКС Лариса Зеленцева.

„Представљамо пројекат чишћења екосистема реке Ганг. Пилот-пројекат, како се планира, могао би бити реализован у држави Утар Прадеш. Индијска страна је спремна да разматра руске предлоге“, рекла је Зеленцева у кулоарима састанка „БРИКС алијанса бизнис форум 2018“, који је почео у Њујорку.

„Већ смо одржали презентацију пројекта у Националној мисији за чишћење реке Ганг. Русија је спремна да предложи индијској страни своје технологије. Већ је спреман меморандум о узајамном разумевању са индијске стране, у блиској будућности смо спремни да почнемо пилот-пројекат“, додала је председница Алијансе.

„За реализацију тако великог пројекта Индији је потребан неко ко се може упоредити са Херкулом, који је очистио Аугијеве штале. Потребан је неко ништа мање јак. И ми се обраћамо Русији“, рекао је директор за Индију међународне Алијансе за стратешке пројекте БРИКС Санџеј Кумар.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала