Трамп: Нисам се ничег одрекао на састанку са Путином

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, на конференцији за медије у Хелсинкију
Председници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, на конференцији за медије у Хелсинкију - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп изјавио је да се „није ничега одрекао“ на прошлонедељном састанку са руским председником Владимиром Путином, али је и остао нејасан о детаљима из њиховог приватног разговора у Хелсинкију.

„Ничега се нисам одрекао, само смо разговарали о будућим погодностима за обе земље“, написао је Трамп на свом налогу на Твитеру.

​Први састанак у пуном формату председника Русије и САД, Владимира Путина и Доналда Трампа, одржан је 16. јула у Хелсинкију. Председници су прво разговарали очи у очи више од два сата, након чега су делегације ручале у проширеном саставу, а затим одговарали на питања новинара. Након састанка, лидери су изразили интересовање за унапређивање односа двеју земаља.

Трамп се након самита суочио са оштрим критикама због свог става током разговора са Путином и конференцијом за новинаре после њега. Разочарање у Вашингтону узроковано је због неколико контроверзних Трампових изјава током његовог састанка са Путином, укључујући и чињеницу да су Сједињене Америчке Државе криве за лоше стање билатералних односа. Председник САД такође је бацио сумњу на закључке америчке обавештајне заједнице да се Русија мешала у америчке изборе 2016. године, што је Москва више пута негирала.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала