Прва последица разговора Путина и Нетанијахуа

© Фото : Servicio de prensa de las Fuerzas Armadas de Israel / Уђи у базу фотографијаИзраелска војска
Израелска војска - Sputnik Србија
Пратите нас
Војне делегације Русије и Израела намеравају да одрже састанак на ком ће разговарати о координацији акција у Сирији након трагедије са руским Ил-20, саопштио је шеф израелске владе Бењамин Нетанијаху након јучерашњег телефонског разговора са руским лидером Владимиром Путином.
Владимир Путин и Бењамин Нетанјаху - Sputnik Србија
Путин Нетанјахуу: Осигурајте стабилност дуж границе са Либаном

Према Нетанијахуовим речима, састанак ће бити одржан наредних дана, вероватно у Москви.

Он је додао да је у разговору са Путином било говора о томе да Израел не може да промени политику према претњама у близини својих северних граница.

„Нећемо дозволити Ирану да формира војну базу у Сирији. Наставићемо да гађамо арсенале оружја у Либану са великом прецизношћу и завршићемо неутрализацију тунела“, изјавио је Нетанијаху.

Израел од почетка године изводи операцију „Северни штит“ на граници са Либаном чији је циљ да се пронађу и униште подземни тунели које је направио проирански покрет Хезболах.

Подсетимо, руски авион Ил-20, који се налазио 35 километара од обале Средоземног мора, оборен је 17. септембра док се враћао у авио-базу Хмејмим. За ову несрећу руска војска је оптужила Израел. Након тога, Русија је испоручила Сирији три дивизиона противваздушног ракетног система С-300 ПМ-2.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала