Да ли су ово први докази о крађи беба у Србији?

© PixabayКолевка
Колевка - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Члан Комисије Владе Србије за истраживање случајева несталих беба и председник Удружења за истину и правду о бебама Радиша Павловић тврди да се дошло до првих доказа да је беба рођена у болници у Крушевцу 1981. године — украдена. Реч је о дечаку који живи у околини Алексинца и који је по рођењу дат на усвајање.

Тридесетосмогодишњи мушкарац који је по рођењу дат на усвајање, обратио се Удружењу за истину и правду о бебама, како би сазнао ко су ми биолошки родитељи.

Документација до које су дошли садржи, каже Радиша Павловић, низ нелогичности. Прва је — два уписа рођења.

„Али и подаци који се налазе на пријави су измишљени, име мајке. Захтев за измену уписа правила је опет болница, где се наводе разлози зашто нису подаци из прве пријаве тачни, али је симптоматично да им они и други пут шаљу нетачне податке“, рекао је Павловић, преноси РТС.

Увидом у матичне књиге рођених у општини Алексинац, као и осталим базама података, утврђено је, кажу у Удружењу, да жена која се води као мајка детета — не постоји.

„Дете је отето, то је чињеница“, наглашава Миланка Момчиловић из Удружења за истину и правду о бебама. „Сад је управо поента да нађемо жену којој је дете отето“, истиче Миланка. 

У Удружењу упозоравају да се у првој пријави рођења наводи и име оца, док га у другој нема. У Центру за социјали рад у Алексинцу, где је усвојеник тражио свој досије, речено им је, тврде, да документа од 1975. до 1986. године не постоје.

Због сумње у постојање кривичног дела, Радиша Павловић очекује да ће Полицијска управа у Крушевцу доставити информације надлежном Тужилаштву.

У крушевачкој болници су потврдили да ће члану комисије Владе доставити порођајни протокол и да ће се огласити по окончању случаја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала