Русија: Не прихватамо било какве форме уцена и притисака

© Sputnik / Екатерина Лызлова / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија одбацује било какве форме уцена и притисака, посебно када је реч о међународним односима — па тако одбацује и једностране санкције и трговинске ратове, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Лавров додаје и да су било какви покушаји да се смене неугодни представници власти због њихове независне политике — неприхватљиви, исто као и сви покушаји да се изврше противуставни државни преврати.

Лавров је то изјавио на међународном форуму „Развој парламентаризма“, који се одржава у Москви, а на којем присуствује 800 парламентараца из 132 земље света.

„Такву праксу категорички осуђује велика већина земаља у многим резолуцијама Генералне скупштине Уједињених нација“, истакао је руски министар.

Лавров је истакао да је Русија заинтересована да се степен реалне предвидљивости у међународним односима повећа — како би се осигурала безбеднија будућност и како би се повећао свеукупни квалитет живота.

„Управо је зато веома важно да политичари не одбацују колективни интерес грађана зарад тренутних, али и сумњивих, геополитичких поена“, закључио је шеф руске дипломатије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала