Гневни демонстранти „окупирали“ ТВ станицу на којој је брутално вређан Путин (видео)

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаДемонстранти испред грузијској телевизије "Рустави 2" у Тбилисију
Демонстранти испред грузијској телевизије Рустави 2 у Тбилисију - Sputnik Србија
Пратите нас
У ноћи између недеље и понедељка, стотине становника Тбилисија окупило се испред зграде телевизије „Рустави 2“, након што је телевизијски водитељ у директном програму псовао председника Русије Владимира Путина и његове покојне родитеље.

Они су бацали јаја на зграду телевизијске станице, тражећи да се водитељ и генерални директор отпусте.

У недељу увече, водитељ Георгиј Габунија започео свој ауторски програм „П.С.“ на телевизији „Рустави 2“ — псовањем руског председника Владимира Путина, иако медији нису пренели и шта је тачно рекао.

Велики број корисника друштвених мрежа у Грузији осудио је Габунију и изразио је забринутост да би се грузијско-руски односи могли додатно погоршати. Генерални директор телевизијске компаније, Ника Гварамија, изјавио је да сматра неприхватљивим псовке уживо, иако се слаже са ставом водитеља. Изјаве водитеља осудили су и председник и премијер Грузије.

Руководство телевизијске компаније објавило је да је одлучено да се престане са емитовањем до — „потпуног обезбеђивања телевизијске куће и новинара“. У понедељак у јутарњим часовима, емитовање програма је настављено.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала