Грчки експерт за Спутњик: Земљотреси могући и наредних дана

© AP Photo / Petros GiannakourisЧовек пролази поред аутомобила оштећеног у земљотресу у Атини
Човек пролази поред аутомобила оштећеног у земљотресу у Атини - Sputnik Србија
Пратите нас
Сеизмографи су забележили серију накнадних тремора, након јаког земљотреса који је погодио Грчку недалеко од Атине, саопштио је Европски средоземни сеизмолошки центар.

Према подацима сеизмолога, за само 60 минута у том региону забележено је најмање седам потреса јачине од 2,5 до 4,6 степени Рихтерове скале.

​„Сеизмичка активност се наставља, а моћи ћемо да кажемо нешто више за неколико часова. Земљотрес је био веома близу површине, тако да се прилично осетио“, рекао је за Спутњик директор Атинског института за геодинамику Василис Карастатис.

Према његовим речима, узрок земљотреса је познати тектонски расед у планини Парнита, који се налази у близини подручја у којем је дошло до великог земљотреса у септембру 1999. године.  

​„Сеизмичка активност ће се наставити у наредних неколико дана“, нагласио је Карастатис и додао да, упркос чињеници да су потреси били снажни, зграде су отпорне на земљотресе ове јачине.

У области планине Парнита, у преподневним часовима 19. јула, на четири километра северно од грчког насеља Магула, забележен је потрес магнитуде 5,1 степен Рихтерове скале.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала