Холивуд номиновао Београд за најбољу локацију за снимање

CC0 / Pixabay / Калемегданска тврђава - ако је обиђу током дана, гости из Кине овде се враћају и увече, да би забележили њену лепоту у другом светлу.
Калемегданска тврђава - ако је обиђу током дана, гости из Кине овде се враћају и увече, да би забележили њену лепоту у другом светлу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Холивудска асоцијација, која снима широм света, номиновала је Београд за једну од најбољих локација за снимање реклама, а додела награда је 21. септембра у Лос Анђелесу.

Кампања „Снимајте у Србији“ почела је пре 10 година, а страни филмски радници убрзо су уочили потенцијале, па су позната имена из света филма почела да снимају у Србији, преносе „Новости“ и истичу да је, само у последње две године, снимљено осам филмова, шест телевизијских серија, 18 реклама и пет пројеката који су обухватили само визуелне ефекте.

Џони Деп је снимао филм „Минамата“, у којем је Београд заменио Токио и Њујорк из шездесетих година, Лик Бесон и његова продукцијска кућа „Европа Корп“ враћају се често у Србију, а Београд је био и једна од локација, уз Русију, Велику Британију и Италију, за снимање „Би-Би-Сијеве“ серије „Мек Мафија“.

Чувени Бразилац и бивши ас фудбалских клубова „Пари Сен Жермена“, „Барселоне“ и „Милана“ — Роналдињо — снимио је рекламу за једну компанију, али и искористио прилику да се упозна са Београдом и Србијом.

У Београду су снимали и Пирс Броснан („November Man“) и Кевин Костнер („Three days to kill“), а сада Србија постаје све атрактивнија и земљама Азије, будући да је снимљен и један кинески филм, а снимала је и продукција из Јужне Кореје.

Оно што стране продукције привлачи у Србију јесте широк варијетет локација које могу бити доступне у врло кратком периоду и на малој површини; затим чињеница да домаћи професионалци говоре енглески, да су веома прилагодљиви различитим стиловима рада и да се брзо усклађују са креативним захтевима продукције, преноси Танјуг.

Осим Београда, као добре локације за снимање филмова, серија и реклама издвајају се и Смедеревска тврђава, Петроварадин, али и Стара планина, Златибор и Тара. А за омиљену локацију сниматеља издваја се угао Цара Лазара и Грачаничке улице у Београду, где се, чим дође лепше време — једва пролази тротоаром од филмске опреме и рефлектора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала